Rapporten – Magister – Profijt

Drie keer per jaar krijg je een rapport. Daarop staan alle vakken, met de gemiddelde cijfers die je voor die vakken hebt gekregen. Samen met je ouders kom je het rapport op school ophalen en bespreken. Daarna wordt het door je ouders getekend. Je rapportcijfers zijn meestal geen verrassing voor je. Het hele jaar kun je je cijfers bekijken in het programma Magister.

Je cijfers zijn altijd te bekijken in Magister

Magister
Magister is het systeem waarin wij allerlei gegevens verzamelen. Naast de cijfers die je haalt, staan daarin ook de dagen dat je afwezig was en je huiswerk en schoolopdrachten. Je persoonlijke inloggegevens voor Magister krijgen jij en je ouders van school. Zo kunnen jullie overal via de schoolwebsite of met de Magister- app jouw gegevens bekijken.
De Magister-app is voor iPhones en iPads te downloaden via iTunes. Voor Android-apparaten is de app via de Google Play Store te downloaden. Beide versies zijn gratis. .

Profijt
Alle docenten en leerlingen werken op school met Profijt. Dit is een online programma waarop jij en je ouders jouw Individueel Ontwikkelingsplan (IOP) kunnen inzien. Zo kun je jouw leerdoelen bekijken voor ieder vak. Daarnaast kun je zelf een beoordeling geven aan jouw leerdoelen. Dat is wel zo fijn, want het gaat uiteindelijk natuurlijk allemaal om jou! Ook de docenten kunnen jouw leerdoelen beoordelen. Het is belangrijk dat je met regelmaat met je mentor in gesprek gaat over wat je wilt leren en hoe je dit wilt bereiken. Jouw mentor kan hierbij helpen.

In Profijt heeft iedere leerling ook een digitaal portfolio. Een portfolio is een overzicht van wat jij allemaal kunt en behaald hebt. Dit portfolio kun jij zelf helemaal bijhouden. In het laatste leerjaar is dit portfolio heel belangrijk, omdat je moet bewijzen wat je allemaal hebt geleerd voor het diploma Praktijkonderwijs.