Werkweek en uitstapjes

Werkweek
Het leukste van alles, vinden veel leerlingen de werkweek. In het eerste leerjaar ga je op werkweek. Je gaat dan een aantal dagen naar een mooie locatie buiten Rotterdam. Wanneer de werkweek gepland is, staat in het jaaroverzicht dat je aan het begin van het schooljaar krijgt.
De werkweek hoort bij ons vaste onderwijsaanbod. Het is verplicht om daaraan mee te doen. Voor de werkweek van start kan gaan, moet er van alles worden voorbereid en geregeld. Als je wilt, kun je de docenten daarbij helpen.

Uitstapjes
Naast de werkweek maken we elk jaar ook nog andere leuke uitstapjes waar je van kunt leren, bijvoorbeeld naar een museum, een voorstelling of een optreden.

Activiteitenweek
Daarnaast is er een schoolreis en een activiteitenweek. Leuk om mee te doen en het hoort bij onze lessen. De schoolreis is een extra activiteit. Als je mee wilt, vragen we om een vrijwillige ouderbijdrage.

Als er een reden is waardoor je niet mee kunt op werkweek of bij een ander uitje, dan moeten je ouders daar vooraf schriftelijk toestemming voor vragen bij de schoolleiding.

Actief
Lichaamsbeweging is goed voor je. Je krijgt bij ons op school daarom regelmatig gym- en soms fitnesslessen. Ook kun je meedoen aan diverse sporten. Je speelt soms in een schoolteam wedstrijden tegen teams van andere scholen. Samen met je schoolgenoten strijd je zo om het beste team van Rotterdam te worden, bijvoorbeeld in een basketbal-, voetbal- of dansteam. Verder organiseren we elk jaar twee gezamenlijke sportdagen: éen voor alle leerlingen van HPC Rotterdam en één sportdag voor alle praktijkscholen uit Rotterdam. Daarmee kun je een mooie ­beker winnen!

Feest
We houden op school naast het leren ook van een feestje. Elk jaar organiseren we een paar feesten, bijvoorbeeld een spannende valentijnsdisco, een vrolijk paasontbijt en een gezellige barbecue. De schoolfeesten worden georganiseerd door leerlingen of personeelsleden van de school. Misschien heb jij een goed idee? Neem dan contact op met de leerlingenraad.