Maak je dromen waar

Iedereen heeft dingen die hij leuk vindt om te doen en dingen waar hij heel goed in is. Jij ook. Dat zijn je passies en je talenten. Als je bij ons op school zit, gaan we met jou op zoek naar jouw passies en talenten. Dat is heel belangrijk, want daarmee ontdek je wat je toekomstdromen zijn. En als je die weet, wordt leren pas echt leuk. Zo maak je je dromen waar.

Jouw passie en talent vormen jouw toekomstdroom.

Diploma Praktijkonderwijs
Wanneer je na vijf jaar, of misschien iets langer, klaar bent op HPC Rotterdam en je je examen hebt gehaald, krijg je het diploma Praktijkonderwijs.

Certificaten en diploma’s
Daarnaast kun je (branche)certificaten en/of diploma’s halen, bijvoorbeeld een certificaat voor lassen, een vorkheftruck of voor de horeca. Met zo’n certificaat of diploma vergroot je je kans op een baan. Verder kun je ook VCA-examen doen. Als je daarvoor slaagt, krijg je een certificaat dat bewijst dat je veilig kunt werken. In veel technische bedrijven is dat verplicht. Ook zijn er IVIO-diploma’s te behalen: landelijk erkende diploma’s voor bijvoorbeeld Nederlands, Engels en rekenen.

Werken of misschien doorleren 
Na het behalen van je diploma Praktijkonderwijs en eventuele andere certificaten, gaan de meeste leerlingen werken. Het is belangrijk dat je werk vindt dat past bij jou. In de tijd dat je bij ons op school zit, gaan we op zoek naar werk dat matcht met jouw passies en talenten. Ook leren we je wat nodig is om dat werk te kunnen doen. Zo werken we samen aan een goede toekomst, voor jou.

Of misschien doorleren
Voor een klein groepje leerlingen is het mogelijk om door te leren. Als jij hierbij zit kun je bij ons op school Entree-onderwijs doen. Meer informatie over MBO niveau 1 entree staat ook in deze schoolgids.