Stage

Als je de lessen op school volgt, ben je aan het leren en word je steeds wat wijzer. Voordat je aan het werk kunt, heb je ook ervaring in de praktijk nodig. Dat doen we tijdens de stage. Tijdens de stage ga je wat je op school hebt geleerd in het ‘echt’ doen. Dan ervaar je zelf of je het werk ook echt leuk vindt. Zo niet, dan gaan we een andere stageplaats zoeken.

Tijdens de stage oefen je wat je op school hebt geleerd in het echt.

Interne stage
Je eerste stage loop je op school. Dat noemen we interne stage. Je gaat bijvoorbeeld de conciërge helpen, werkt mee in de kantine of op de administratie. Zo oefen je in een echte, maar vertrouwde ­omgeving. Het is fijn om op een plaats te beginnen, die je al kent. Met deze ervaring weet je straks ook beter waar je stage wil lopen.

Externe stage
Als jij er aan toe bent, ga je leren werken in een echt bedrijf. Je gaat dan extern stage lopen; in een bedrijf of een instelling buiten de school. Wij helpen je daarbij. De stage­begeleiders of jobcoaches zoeken samen met jou een externe stageplaats. Het moet een plek zijn die het beste past bij jouw talenten en passies en ook bij de praktijkvakken die je het meest interesseren. Daarna maken we een plan met doelen, waar je tijdens je stage aan gaat werken. Regelmatig bespreek je samen met de mensen van school én het bedrijf hoe het gaat. Zo leer je stapje voor stapje. Ook ga je steeds meer uren stage lopen. Uiteindelijk kun je misschien wel blijven werken op je stageplaats, word je werknemer en krijg je betaald voor wat je doet.

Maatschappelijke stage / Voorbereidende externe
Deze stage wordt in overleg met de stagebegeleider gematcht met de behoeften en mogelijkheden van de leerling. De maatschappelijke stage biedt leerlingen de mogelijkheden ervaring op te doen in de maatschappij terwijl zij er ook een bijdrage aan leveren. Denk hierbij aan stages bij andere scholen, zorg- en welzijnscentra, buurthuizen en activiteiten binnen de wijk

Goede relatie met bedrijven
We hebben een goede relatie met veel bedrijven. Dat is belangrijk omdat jij daardoor meer stage mogelijkheden hebt. Ook werken we samen door middel van jongerenakkoorden. Dat zijn samenwerkingen tussen school en bedrijven op het gebied van detailhandel, groen, horeca, techniek en zorg & welzijn, zodat er meer kans is voor jou op werk na school.

Fijne samenwerkingen
Wij willen graag dat je straks na jouw schoolperiode een betaalde baan hebt. Eentje waar je met een glimlach naartoe gaat of waar je misschien nog verder gaat leren. Daarom zijn er verschillende jongerenakkoorden oftewel TOP Academies. Momenteel hebben we de volgende jongerenakkoorden met ASN Autoschadeherstel, Groen project met Binder & Van der Spek, Ferrofix (metaalbewerking), Zegro (groothandel) en met HAGO Zorg binnen het Erasmus MC en het Maasstad Ziekenhuis.