Welkom op school

Welkom bij Het Praktijkcollege Rotterdam. We hebben drie scholen, waarvan twee scholen in Rotterdam-Zuid en één school in het centrum van Rotterdam. Elke school heeft een uniek karakter met een eigen team. Waar mogelijk werken we samen en versterken we elkaar.

Voor leerlingen op school
Deze schoolgids bevat allerlei praktische informatie over onze scholen en is vooral bedoeld voor onze leerlingen en hun ouders en/of verzorgers. Wij staan open voor alle leerlingen die toelaatbaar zijn voor het praktijkonderwijs. Omdat we een algemeen bijzonder karakter hebben, zitten op onze scholen leerlingen met diverse overtuigingen en achtergronden. Leerlingen en ouders moeten wel de uitgangspunten van onze scholen onderschrijven. Een voorbeeld hiervan zijn de omgangsvormen binnen en buiten onze scholen in relatie met de toeleiding naar arbeid.

Onze scholen zijn klein met ongeveer 190 leerlingen. In korte tijd ken je veel leerlingen en docenten. We hebben een open en betrokken sfeer.

Voor leerlingen in groep 8
Als je in groep 7 of 8 zit en je straks naar het praktijkonderwijs gaat, neem dan gerust een kijkje op één van onze websites voor meer informatie of kom een keertje langs. Elke school heeft een eigen karakter, dus ga zelf kijken wat bij jou past.

www.hpc-zuidwijk.nl
www.hpc-charlois.nl
www.hpc-centrum.nl

Wij wensen onze leerlingen een goede tijd toe bij ons op school.

Namens het voltallige managementteam,
Jamie Visser (scholengroep directeur HPC Rotterdam & locatieleider HPC Centrum)
Jessica Jansen (teamleider HPC Centrum)
Amanda van Loon (locatieleider HPC Zuidwijk)
Jonah Oren (teamleider HPC Zuidwijk)
Ellen Wesdorp (locatieleider HPC Charlois)
Nienke van der Lugt (teamleider HPC Charlois)