Rapporten, Magister & Profijt

Rapporten
Drie keer per jaar krijg je een rapport. Daarop staan alle vakken met de gemiddelde cijfers die je voor die vakken hebt behaald. Samen met je ouders kom je het rapport op school bespreken. Daarna wordt het door jou en je ouders getekend. Je rapportcijfers zijn geen verrassing voor je. Het hele jaar kun je je cijfers bekijken in het programma Magister.

Je cijfers zijn altijd te bekijken in Magister.

Magister
Magister is het systeem waarin wij allerlei gegevens verzamelen. Naast de cijfers die je haalt, staan daarin ook de dagen dat je afwezig was en kun je je huiswerk en schoolopdrachten bekijken. Je persoonlijke inloggegevens voor Magister krijgen jij en je ouders van school. Zo kunnen jullie overal via de schoolwebsite of met de app van Magister jouw gegevens bekijken.
De Magister-app is voor iPhones en iPads te downloaden via iTunes. Voor Android-apparaten is de app via de Google Play Store te downloaden. Beide versies zijn gratis.

Profijt
Alle docenten en leerlingen werken op school met Profijt. Dit is een online programma waarop jij en je ouders/verzorgers jouw Individueel Ontwikkelplan (IOP) kunnen inzien. Zo kun je jouw leerdoelen bekijken voor ieder vak. Daarnaast kun je zelf jouw leerdoelen beoordelen. Dat is wel zo fijn, want het gaat uiteindelijk natuurlijk allemaal om jou! Ook de docenten kunnen een waardering geven aan jouw leerdoelen. Het is belangrijk dat je regelmatig met je mentor in gesprek gaat over wat je wilt leren en hoe je dit wilt bereiken. Jouw mentor kan jou hierbij helpen.

In Profijt heeft iedere leerling ook een digitaal portfolio. Een portfolio is een overzicht van wat jij allemaal kunt en behaald hebt. Dit portfolio hou jij zelf helemaal bij. Vanaf de allereerste schooldag leer je waarom het portfolio zo belangrijk is en start je met het verzamelen van bewijzen. Doordat je gedurende je schooljaren veel nieuwe dingen leert, wordt jouw portfolio steeds verder gevuld met bewijzen van wat jij allemaal kunt en kent. In jouw laatste schooljaar wordt bepaald of jouw portfolio genoeg bewijzen bevat om het diploma Praktijkonderwijs te kunnen behalen. Ook daarna blijft je portfolio belangrijk, bijvoorbeeld als je op zoek gaat naar een baan. Als je van school af bent, kun je nog inzage houden in jouw portfolio en jouw behaalde bewijzen en certificaten.