Mbo niveau 1

Als mbo niveau 1 voor jou een goed vervolg lijkt en jij door kunt leren, moet je een aantal testen doen. Zo kom je te weten of je voldoet aan de gestelde toelatingseisen van het mbo niveau 1. Ook je toetsresultaten voor Nederlands en rekenen en je functioneren op je stageplaats en op school bepalen of je wel of niet wordt toegelaten tot mbo niveau 1, ook wel het entreetraject genoemd.

Entreetraject
Het entreetraject duurt minimaal één jaar. Je leert vaardigheden om als assistent ergens te gaan werken. Dat leren gebeurt op school en in de praktijk, net als bij het praktijkonderwijs. Ook voor het entreetraject kun je kiezen uit verschillende uitstroomrichtingen.

Als je het entreetraject op je eigen school gaat doen, blijf je in jouw vertrouwde omgeving en krijg je alle steun van je mentor en de jobcoaches. Samen bouwen we verder aan je toekomst.

Mbo niveau 1 op jouw school
Als je aan de toelatingseisen voldoet, kun je het entreetraject op een van de drie scholen van HPC Rotterdam doen. Wij werken voor deze opleiding samen met het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) voor mbo. Zo kun je bij ons op school blijven en toch doorleren. Na het behalen van een mbo-diploma op niveau 1 ga je aan het werk in een assisterende, ondersteunende functie. Sommige leerlingen krijgen in overleg met het ROC een positief advies om over te stappen naar een mbo niveau 2 opleiding.