Wat is praktijkonderwijs?

Praktijkonderwijs is een vorm van voortgezet onderwijs. Het duurt ongeveer vijf tot zes jaar en wordt in Nederland op ongeveer 170 praktijkscholen verzorgd. Praktijkonderwijs is voor leerlingen tussen de 12 en 18 jaar oud, die beter leren in de praktijk dan alleen uit een boek. Onze lessen worden verzorgd in normale klaslokalen én in praktijklokalen.

Bij facilitair, techniek, horeca, detailhandel & logistiek en groen ga je lekker aan de slag. In de onderbouw krijg je meer theorie en in de bovenbouw krijg je meer praktijk. Na flink oefenen op school ga je stage lopen bij verschillende bedrijven. Voordat je dat gaat doen, moet je weten wat je wilt, waar je goed in bent en wat er bij een vak komt kijken.

Dat ga je in de eerste tijd op school ontdekken. Je mentor en je jobcoach helpen je hierbij. Elke week heb je veel les van je mentor. Zo bouw je een band op met elkaar. Doordat we kleine klassen (ongeveer 16 leerlingen) hebben, kan jouw mentor veel aandacht besteden aan iedereen in de klas.

Toelating
Niet iedereen kan na de basisschool naar een praktijkschool. Daar zijn bepaalde regels voor. Basisscholen kennen die regels. Wil je meer weten over wanneer je toegelaten kunt worden op een van onze praktijkscholen? Neem dan gerust even contact op met een van onze scholen.