Welkom op school

Welkom bij Het Praktijkcollege Rotterdam. We hebben drie scholen, waarvan twee scholen in Rotterdam-Zuid en één school in het centrum van Rotterdam. Elke school heeft een uniek karakter met een eigen team. Waar mogelijk werken we samen en versterken we elkaar.

Voor leerlingen en ouders/verzorgers
Deze schoolgids bevat allerlei praktische informatie over onze scholen en is vooral bedoeld voor onze leerlingen en hun ouders en/of verzorgers. Wij staan open voor alle leerlingen die toelaatbaar zijn voor het reguliere praktijkonderwijs. Omdat we een algemeen bijzonder karakter hebben, zitten op onze scholen leerlingen met diverse overtuigingen en achtergronden. Leerlingen en ouders moeten wel de uitgangspunten van onze scholen onderschrijven. Een voorbeeld hiervan zijn de omgangsvormen binnen en buiten onze scholen in relatie met de toeleiding naar arbeid.

Onze scholen zijn klein met ongeveer 200 leerlingen. In korte tijd ken je veel leerlingen en docenten. We hebben een open en betrokken sfeer.

Voor leerlingen in groep 8
Zit je in groep 7 of 8 en ga je straks naar het praktijkonderwijs? Neem dan gerust een kijkje op één van onze websites voor meer informatie of kom een keertje langs. Elke school heeft iets unieks, dus ga zelf kijken wat bij jou past.

www.hpc-centrum.nl

www.hpc-charlois.nl

www.hpc-zuidwijk.nl

Wij wensen onze leerlingen een goede tijd toe bij ons op school.

Namens het voltallige managementteam,

Jamie Visser (directeur scholengroep HPC Rotterdam)

Nienke van der Lugt (Vervangend locatiedirecteur HPC Zuidwijk)

Mandy de Jong (teamleider HPC Zuidwijk)
Aino Vehmasto (teamleider HPC Charlois)
Ellen Wesdorp (locatiedirecteur HPC Charlois)
Jessica Jansen (locatiedirecteur HPC Centrum)