Haal het beste uit jezelf!

Als je bij ons op school zit, gaan we samen jouw talenten en passies ontdekken. Dit zijn de dingen waar jij goed in bent en die je leuk vindt. Iedereen heeft namelijk talenten en passies. Jij ook. Dit vinden wij heel belangrijk, want als je goed weet wat je wil en wat je kan, ben je beter voorbereid op je toekomst. Zo halen we, samen met jou, het beste uit jezelf!

Jouw passie en talent vormen jouw toekomstdroom.

Diploma Praktijkonderwijs
Wanneer je na vijf of zes jaar, of misschien iets langer, klaar bent op HPC Rotterdam en je je examen hebt behaald, krijg je het diploma Praktijkonderwijs.

Certificaten en diploma’s
Daarnaast kun je (branche)certificaten en/of diploma’s halen, bijvoorbeeld een certificaat voor lassen, een vorkheftruckcertificaat of een certificaat voor de horeca. Met zo’n certificaat of diploma vergroot je je kansen op een baan. Verder kun je ook VCA-examen doen. Als je daarvoor slaagt, krijg je een certificaat dat bewijst dat je veilig kunt werken. In veel technische bedrijven is dat verplicht. Ook zijn er IVIO-diploma’s te behalen. Dit zijn landelijk erkende diploma’s voor bijvoorbeeld Nederlands, Engels en rekenen.

Werken… 
Na het behalen van je diploma Praktijkonderwijs en eventuele andere certificaten gaan de meeste leerlingen werken. Het is belangrijk dat je werk vindt dat past bij jou. In de tijd dat je bij ons op school zit, gaan we op zoek naar werk dat matcht met jouw passies en talenten. Ook leren we je wat nodig is om dat werk te kunnen doen. Zo werken we samen aan een goede toekomst voor jou.

…of misschien doorleren?
Voor een kleine groep leerlingen is het mogelijk om door te leren. Als dit voor jou geldt, kun je bij ons op school het entreetraject volgen. Meer informatie over het entreetraject, ook wel mbo niveau 1 genoemd, staat ook in deze schoolgids.