Werkweek & uitstapjes

Werkweek
In het eerste leerjaar ga je op werkweek. De meeste leerlingen vinden dit het leukste moment van hun schoolcarrière. Je gaat een aantal dagen naar een mooie locatie buiten Rotterdam. In het jaaroverzicht dat je aan het begin van het schooljaar op de school krijgt, kun je zien wanneer de werkweek gepland staat. De werkweek hoort bij ons vaste onderwijsaanbod. Het is verplicht om daaraan mee te doen. Er moet van alles voorbereid en geregeld worden voordat de werkweek van start kan gaan. Als je het fijn vindt, kan je mentor je daarbij helpen.

Uitstapjes
Naast de werkweek maken we elk jaar ook andere leuke uitstapjes waar je van alles kunt leren, zoals een bezoek aan een museum, een voorstelling of een optreden.

Schoolreis en activiteitenweek
Er wordt een schoolreis en een activiteitenweek georganiseerd. Dit hoort bij de lessen en het is altijd erg leuk om hier aan deel te nemen. De schoolreis is een extra activiteit. Als je mee wilt, vragen we om een vrijwillige ouderbijdrage.

Als er een reden is waardoor je niet mee kunt op werkweek of naar een ander uitje, moeten je ouders/verzorgers daar vooraf schriftelijk toestemming voor vragen bij de schoolleiding.

Actief
Lichaamsbeweging is goed voor je. Je krijgt bij ons op school daarom bijna elke week gym- en (soms) fitnesslessen. Ook kun je meedoen aan diverse sporten. Je kunt in een schoolteam meedoen aan wedstrijden tegen andere scholen. Samen met je schoolgenoten strijd je zo om het beste team van Rotterdam te worden, bijvoorbeeld met basketbal, voetbal, honkbal of dansen. Verder organiseren we elk jaar twee gezamenlijke sportdagen: één sportdag voor alle leerlingen van HPC Rotterdam en één sportdag voor alle praktijkscholen uit Rotterdam. Daarmee kun je met je schoolgenoten mooie ­bekers winnen!

Feest
We houden op school ook van een feestje. Elk jaar organiseren we een paar feesten, bijvoorbeeld een swingende disco, een vrolijk paasontbijt en gezellige kerstactiviteiten. De schoolfeesten worden georganiseerd door leerlingen en personeelsleden van de scholen. Misschien heb jij een goed idee? Neem dan contact op met de leerlingenraad.